Agristo koos voor een nieuw hoofdkantoor dat samenwerking uitademt

Agristo koos voor een nieuw hoofdkantoor dat samenwerking uitademt

Sinds 1986 brengt Agristo de authentieke smaken van frietjes, kroketjes en andere aardappelproducten op het bord van iedereen die kiest voor kwaliteit, smaak en gezelligheid. Het Belgische bedrijf is gespecialiseerd in de productie van voorgebakken en diepgevroren frieten. Van een heerlijke samenwerking gesproken. Het bedrijf heeft sinds 2017 een nieuwe productievestiging te Wielsbeke. Naast hun state of the art machinepark, is er nu ook een nieuw hoofdkantoor. Dit kantoor ademt het belang van samenwerking uit. Om die samenwerking te stimuleren, werd er geïnvesteerd in de nodige hardware en software. Iedereen, zowel fysiek als online, kan hierdoor op een flexibele manier samenwerken.

Het kantoor is opgebouwd vanuit de filosofie van hun eigen product, de aardappel. Zo bestaat het  kantoor uit een buitenschil en een kern. Hoe dichter bij de kern, hoe gemeenschappelijker de ruimtes zijn. Denk hierbij aan grote vergaderruimtes, een auditorium, een gemeenschappelijke bar, enz.

Digitale interactie dankzij de Leyard LED wall

De gasten moeten bij Agristo meteen een wow gevoel krijgen. Men wil ervoor zorgen dat er direct, nog voor het vriendelijke ontvangst van de balie, een digitale interactie ontstaat. Men koos voor dit te verwezenlijken voor een Leyard LED wall van 108 inch.

Bij Agristo willen we correct investeren. Het moest een duurzame oplossing zijn die zijn geld waard was.

Met de achterliggende gedachte van de digitale interactie ging ook ons creatief team aan de slag.

Zo maakten ons team recent een leuke corporate video, waardoor je vanaf je aankomst een digitaal contactmoment ervaart. Deze staat continue af te spelen in onze inkomhal. Ook qua grote is hij ideaal voor de ontvangstruimte, op afstand kan je perfect de zaken op het scherm volgen.

Door te kiezen voor LED ervaren we de wow factor.”  Vertelt ICT Infrastructure Manager Thijs Naessens ons.

Welkom in het auditorium "de patat"

Klanten en bezoekers krijgen bij Agristo een hartelijke welkomstspeech in het auditorium ‘de patat’. Thijs Naessens vertelt ons volgende:

“Bij de aankomst van een klant of nieuwe collega willen we hen letterlijk onderdompelen in de wondere wereld van de aardappel. Hierbij heten we hen welkom in ons Atrium. Tijdens voorafgaande meetings van “de patat“ zat Play AV direct mee aan de designtafel met onze architect. Om er zo voor te zorgen dat de audiovisuele plannen meteen mee geïntegreerd werden in het totaalconcept.

Deze ruimte dient o.a. ook voor ons ambassadeurschap een boost te geven."

 

Play AV denkt graag met je mee van A tot Z

Enkele jaren terug vond het aankoopproces van Agristo er totaal verschillend uit. Zo vertelde ICT Infrastructure Manager Thijs Naessens ons dat de aankoop online gebeurde, maar er nadien altijd veel bij kijken kwam. Door hun snelle groeicurve zijn ze op zoek naar nieuwe manieren.

“We wouden onze eigen technische profielen uit de fabriek niet gaan belasten met onze AV integraties op kantoor. Enerzijds omdat dit hun specialisatie niet is, anderzijds omdat hun eigen werk hierdoor blijft liggen.

In het verleden hebben we met Play AV al enkele mooie samenwerkingen gehad, zo werden er o.a. in ons kantoor van Tilburg reservatiesystemen van GoBright geïntegreerd. De keuze voor Play AV bij dit project was dan ook voor de hand liggend. Play AV neemt voor ons de zorg weg, denkt mee van A tot Z en biedt ons een totaaloplossing. Waardoor wij als IT enkel maar hoeven te coördineren.

Bij dit nieuwe kantoor waren er behoorlijk wat uitdagingen, denk maar aan een auditorium waarbij de naaste ruimtes geen geluidshinder mochten ondervinden, een vergaderzaal met veel lichtinval die toch een projectie oplossing nodig had. Moeilijke uitdagingen die we dankzij hun studiedienst kon verwezenlijken.

Het meedenkend karakter, de expertise en hun flexibiliteit waren voor Agristo een immense meerwaarde.” Vertelt ICT Infrastructure Manager Thijs Naessens ons.

Experience room

De Agristo experience room is een ruimte waar er kan worden geëxperimenteerd met de aardappel. Deze exclusieve vergaderruimte bevat een high-end keuken om het eindproduct te kunnen presenteren. In deze ruimte werd er gekozen voor een Samsung display van 98 inch. Deze wordt voornamelijk ingezet ter ondersteuning van presentaties.

Wat brengt de toekomst?

Tijdens de startfase koos Agristo voor een audiovisuele inrichting van 17 zalen. De zalen werden ingericht met interactieve touchscreens en ingebouwde videoconferentiesystemen. Na het uittesten van deze fase bleek dat de zalen optimaal benuttigd werden. Het doel om samenwerking te creëren is dus ruim geslaagd. Zo ruim zelfs, dat de overige zalen ook audiovisueel worden ingericht. Heeft u vragen omtrent bovenstaande referentiecase of wenst u een audiovisuele integratie voor uw persoonlijk project? Twijfel dan zeker niet om ons te contacteren via info@playbiz.be of via onderstaand contactformulier.

Interactief touchscreen FLIP