Barco 'One Campus'

Barco 'One Campus'

in 2016 opende Barco officieel zijn gloednieuwe hoofdkantoor in Kortrijk. De 230.000m² grote One Campus op het Kortrijkse Beneluxpark is een baken in de regio: het hoofdgebouw is een ronde glazen constructie omringd door groen en is verbonden met de drie andere campus gebouwen. In het hart van de campus pronkt The Circle, die via een voetbrug verbonden is met The Lab – de R&D en testruimtes -, The Pulse en The Engine - de productieruimte -, om het campus-gevoel te versterken. Verder kwam in 2018 ook het vijfde gebouw 'The Mall' erbij, een volautomatisch magazijn voor halffabrikaten. 

Een nieuw gebouw als visitekaartje

Er werd in de ontwerpfase veel aandacht gehecht aan de uitstraling naar de klanten, het aantrekken van nieuw talent – ook internationaal – en het aanhalen van de relationele banden met de klanten en andere stakeholders. Op die manier wil de campus naast een thuis voor alle Barco-medewerkers ook een open huis zijn. Als waardering kreeg Barco hiervoor de prijs voor het beste kantoorgebouw in 2016.

The Circle omvat heldere, flexibele kantoorruimtes, R&D-kantoren, een multifunctioneel auditorium (160 zitjes), een opleidingscenter, een meetingdeck verspreid over drie verdiepingen, en een atrium met een trendy bedrijfsrestaurant.  Klanten, businesspartners en andere bezoekers zullen er de ‘geconnecteerde’ wereld van Barco ontdekken. 

De campus als eventlocatie 

Naast de vele bedrijvigheid in en rond de campus wordt de locatie ook gebruikt als eventlocatie door andere firma's, evenementenbureaus, televisie & productiehuizen. (Bvb. VTM met 'Rijker dan je denkt' , optredens van bekende artiesten, bedrijfsevenementen, enzovoort.)

 Enkele troeven zijn:

  • Unieke locatie
  • Vlotte bereikbaarheid
  • Het ruime auditorium (The Theater) tot 160 personen
  • Keuze uit drie cateringpartners én de ideale locatie voor een walking dinner
  • Ruime parking is inbegrepen
  • Het paradepaardje is Barco's Experience Center, uitgerust met Barco's meest geavanceerde visualisatieoplossingen

 

Voor meer info:
Barco (Beneluxpark 21, 8500 Kortrijk)
https://www.barco.com / events.onecampus@barco.com 
+32 56 23 32 11