Het nieuwe HQ van ESC is klaar voor de technologie van morgen

Het nieuwe HQ van ESC is klaar voor de technologie van morgen

Sinds de oprichting in 1999 is het Belgische bedrijf ESC uitgegroeid tot een welgekende totaaloplossing provider in de ICT-sector. Eind januari verhuisden hun 260 IT-experts naar het nieuwe hoofdkantoor in Sint-Denijs-Westrem. Play AV kreeg de kans om deze nieuwe, moderne werkplek te laten voldoen aan de laatste eisen van hybride werken.

Een nieuw tijdperk met hybride werken

De digitale versnelling die corona teweegbracht, heeft ervoor gezorgd dat we in een nieuw tijdperk van werken zijn terechtgekomen.

CEO Benny Van Hyfte vertelt ons graag zijn visie:
“In de ICT-sector is het een absolute noodzaak om innovatief te zijn. Hierbij hoort dat onze eigen systemen mee zijn met de technologie van vandaag, en klaar zijn voor de technologie van morgen.

De medewerkers komen vandaag naar kantoor om samen te werken, maar het hybride werken heeft terecht zijn plaats opgeëist. Vroeger was het normaal om voor een meeting fysiek samen te komen, maar op vandaag gebeuren heel veel activiteiten op afstand. Echter verwacht je dezelfde ervaring als een fysieke meeting en daarom is een kwalitatieve infrastructuur noodzakelijk.”

Oplossingen met innovatieve technologie

In dit project werd gekozen voor diverse Logitech Rally oplossingen, Samsung displays en Epson projectie.

De Rally oplossingen zijn compact met een goede ervaring zowel in klank als in beeld. Bij deze oplossing werd ook innovatieve technologie ingebouwd. De systemen zijn makkelijk uitbreidbaar met extra microfoons, camera’s enz. Wat zorgt voor een nog betere beleving.

Teams is méér dan een chat en videoconferentie

Online vergaderen is niet meer weg te denken. Microsoft vertelde eerder dat Teams meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft. Waar vroeger 2 uur werd vrijgehouden voor een vergadering rekenen we nu hoogstens nog één uur. Naast tijdwinst zorgt een digitale meeting ook voor een kleinere ecologische voetafdruk.

ESC integreert deze Teams oplossing al ruime tijd voor corona bij haar klanten. ICT-expert ESC vertelt ons dat de kracht van deze applicatie veel groter is dan enkel een chat en videoconferentie-oplossingen. Je kan deze oplossing perfect koppelen aan andere bedrijfstoepassingen en integreren met je telefonie.

Ik zou graag een voorbeeld vinden van een soort vergadering die we nooit via Teams organiseren, maar ik ga jullie moeten teleurstellen. Ik vind geen enkel voorbeeld van een meeting die we niet via videoconferentie houden.” Vertelt CEO ESC Benny Van Hyfte ons.

Een nieuwe, leuke dynamiek bij ESC

De medewerkers van ESC keken al enige tijd uit naar de nieuwe vergaderfaciliteiten. Benny vertelt ons zelfs meer: “We merken zelfs dat medewerkers naar kantoor komen om Teams meetings met klanten te houden, waar men voorheen individueel ging inbellen. De ervaring en samenwerking die hiermee gepaard gaan zorgen voor een zeer leuke dynamiek in de organisatie.”

Een hoge klantvriendelijkheid bij Play AV

ESC en Play AV zijn alreeds 10 jaar partners. Ons partnership werkt in 2 richtingen. ESC gaf alvast enkele lovende woorden: “Er is een zeer hoge klantvriendelijkheid en er wordt goed meegedacht aan het uitwerken van een correcte oplossing. We zouden voor toekomstige projecten zeker opnieuw beroep doen op Play AV.”

 

ESC nieuwe HQ

Heeft u vragen of wenst u een persoonlijke audit van uw project? Contacteer ons vrijblijvend via info@playav.be of gebruik onderstaand contactformulier.

Interactief touchscreen FLIP