CORTINA GROUP – ONTVANGSTRUIMTE MET VIDEOWALL

CORTINA GROUP – ONTVANGSTRUIMTE MET VIDEOWALL

De Cortina Group is een internationale speler in de fashion- en schoenenindustrie, gevestigd in het Oost-Vlaamse Oudenaarde. Jaarlijks ontwerpt, produceert en verdeelt dit familiebedrijf een ruime collectie van meer dan 2000 verschillende modellen, voor zowel kinderen als volwassenen.

Aangezien de Cortina Group innovatie hoog in het vaandel draagt, wordt er jaarlijks aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe toepassingen. Dit jaar was het kantoor in Oudenaarde aan de beurt: alle showrooms werden in een nieuw jasje gestoken, verschillende afdelingen werden verenigd in één grote open bureau-omgeving om de samenwerking te bevorderen en ook de receptie en ontvangstruimte kreeg een heuse upgrade. Naast frisse kleuren en lichtere materialen, lag de focus voornamelijk op meer productbeleving en digitalisering.

Om de bezoekers al van aan de receptie een goed beeld te geven van de activiteiten van het bedrijf, was de Cortina Group op zoek naar een videowall opstelling die niet alleen impressionant, maar ook bijzonder eenvoudig aan te sturen moest zijn. Na verschillende partijen geconsulteerd te hebben, werd er geopteerd om met Play AV in zee te gaan om dit project te realiseren. Play AV bracht Cortina Group in contact met digital signage solution partner Zebrix voor de aansturing en stond zelf in voor de installatie van de schermen. Er werd gekozen voor een opstelling van 2 x 3 Samsung 55” displays met een kleine bezel, om het product zo goed mogelijk naar voren te brengen.

Over de Cortina Group

De Cortina Group biedt hun collectie rechtstreeks aan de grootste schoenenretailers wereldwijd, die terecht kunnen in de verschillende showrooms in België, China en de Verenigde Staten. De Cortina Group heeft meer dan 60 jaar ervaring binnen de schoenenbusiness en richt zich voornamelijk op 3 grote pijlers: mode, licenties en merken. Onder het merk SPROX brengen ze een fashion geïnspireerde collectie op de markt voor de hele familie, die in België voornamelijk bij Brantano te koop is. Verder richten ze zich met Safety Jogger (veiligheidsschoenen) en Oxypas (schoenen voor medisch personeel) op de ‘professional footwear’ markt, waar ze techniciteit en stijl naadloos combineren. Tot slot brengen ze met Patrick een collectie truitjes en shirts voor teamsporten en beschikken ze over een uitgebreid portfolio aan licenties – waaronder Disney, Universal, Nickleodeon – wat hen één van de grootste spelers ter wereld maakt in deze markt.

Bedrijven