The future is seamless!

led wall

The future is seamless!

Meer en meer investeren bedrijven in led technologie, we denken hierbij spontaan aan één van onze recentere projecten bij RainPharma. Het bedrijf produceert no-nonsense producten voor een stralende huid, gezond gewicht en sterk lichaam.

Door de welbekende pandemie is er een ware versnelling geweest in de digitalisering en technologieën. Voor bedrijven is markt visibiliteit en branding uiterst belangrijk geworden. Hierin biedt een Samsung LED wall een perfect antwoord op. Maar wat is een LED wall nu precies en wat zijn de voordelen?  

Als je geen specialist bent binnen de AV- wereld, verwar je nogal vaak een LED wall met een LCD video wall. Visueel zijn de walls nochtans duidelijk te onderscheiden van elkaar: een video wall bestaat uit meerdere LCD schermen met een dunne boord, welke dicht tegen elkaar gemonteerd worden, terwijl de LED wall één homogeen naadloos scherm is bestaande uit meerdere kleine led modules. Beide audiovisuele oplossingen zorgen ervoor dat u niet beperkt wordt omtrent displaygrootte, maar waarom verkies je alsnog een LED wall boven een LCD video wall?

 

Bij MicroLED wordt elke pixel gevormd door drie minuscule ledlampjes van niet-organisch materiaal. Dat resulteert in een langere levensduur, scherper contrast en een hogere helderheid. Anders dan LCD, heeft MicroLED geen kleurfilter nodig om licht door te schijnen. Dat maakt de technologie bijzonder energiezuinig.

led wall vs. video wall

De voordelen van een LED wall

Elke pixel kan zichzelf aan- of uitschakelen. Zo tonen microLED-displays perfecte zwarte vlakken . Tegenover die ultieme donkerte staat een (piek)helderheid. Die haalt vandaag ongeveer 2000 nit, maar kan tot een duizelingwekkende 10.000 nit gaan in de toekomst. Ter vergelijking: een 8K QLED-display van Samsung heeft een standaardhelderheid van 500 nit.

MicroLED-panelen kunnen ook uitzonderlijk dun zijn en hebben geen bezels (of schermranden), waardoor ze naadloos aaneensluiten. Vanuit welke hoek je ze ook bekijkt, het beeld blijft haarscherp. Daarnaast kan elke pixel een compleet andere kleur aannemen dan zijn buur. Dat creëert een uitzonderlijke kleurcontrole. 

Uiteraard is de schermkeuze afhankelijk van het gewenste doeleinde. Wanneer u op zoek bent naar een ware eyecatcher en u niet wilt beperkt worden tot 98”, is een Samsung LED wall de te verkiezen oplossing.

Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met uw locatiekeuze. Wanneer u op zoek bent naar een display voor op buitenlocatie, dan  opteer je best voor een outdoor rated oplossing. Deze is namelijk beschermd tegen alle weersomstandigheden en anders dan de meeste displays, heeft direct invallend zonlicht geen impact op de beeld kwaliteit.

Uiteraard kan u ook voor binnen activiteiten uw oog laten vallen op een LED wall. Gebruiksvoorbeelden hiervan zijn vergaderruimtes, inkomhallen, toonzalen en nog zoveel meer… Door zijn naadloos canvas, uitstekende kleuren en hoge lichtopbrengst zal een LED wall in alle omstandigheden het perfecte plaatje geven.

Door zijn beperkte installatiediepte kan men ook vrije vorm factoren gaan aannemen zoals een kubus, een gebogen scherm of andere specifieke creatieve oplossingen. Kortom: microLED ontvouwt de ultieme HDR-kijkervaring , die maar één reactie uitlokt: wow!

Wenst u ook uw boodschap op een groot naadloos oppervlakte met hoge resolutie te verspreiden? Contacteer ons dan voor meer info via info@playbiz.be. Zowel in de verkoop- als in de verhuurwereld kan PLAY AV u voorzien van een correcte led integratie.

Lees meer

Hybride vergaderen in één klik

Vergaderruimtes zijn de plek waar beslissingen genomen worden, teamwork een boost krijgt en creatieve sessies plaatsvinden. Om deze sessies ook online productief en efficiënt te houden, investeren ondernemingen in duurzame AV oplossingen.

Interactive touchscreen Flip Pro

Tegenwoordig neemt technologie steeds meer de bovenhand in onze maatschappij. Samsung speelt hier graag op in en bracht hun interactieve touchscreen, de FLIP Pro, op de markt. Dit screen is de ideale vervanging én verbetering van uw traditionele, papieren flipchart. Maar welke functies maken deze interactieve touchscreen nu net zo uniek?

De digitale receptie

Bedrijven die regelmatig klanten ontvangen weten dat een goede bezoekersregistratie van enorm belang kan zijn. Al vergen deze registraties vaak kostbare tijd van jouw administratieve medewerkers. Door gebruik te maken van een digitale receptie ga je niet alleen jouw medewerkers ontlasten.